Bloemkool met kaas in de oven
|
Tussen 30 en 60 minuten
Ingrediënten: 4 personen
|
|
Bereiding:
|
-
Snij de bloemkool in “bloemen”.
-
Kook gaar in gezouten water.
Dit duurt ongeveer 10 minuten.
-
Giet de bloemkool af.
-
Hou het kookvocht opzij.
-
Laat de bloemkool uitlekken en dep droog met keukenpapier.
-
Maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe.
-
Roer droog tot het naar koekjes ruikt.
-
Zet de pan van het vuur en voeg een deel van de melk toe.
-
Roer goed door tot de klonters weg zijn.
-
Voeg de rest van de melk toe en plaats terug op het vuur.
-
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Voeg kookvocht toe en laat dikken.
-
Voeg wat citroensap toe.
-
Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet de saus op de bloemkool.
-
Werk af met de kaas.
-
Stop 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat gratineren.
|